New York-ul sau Big Apple, dupa cum mai este cunoscut, este cel mai faimos oras din America si poate, tocmai de aceea, populatia sa este constituita din nationalitati venite din toate colturile lumii.

Este orasul super-bogatilor, dar si al celor fara adapost. Este orasul celor care lucreaza pe Wall Street, strada pe care se fac cei mai multi bani din toata lumea. Este si orasul din care au plecat cei mai scoliti antreprenori, dar si al celei mai mari criminalitati.

Business Insider a centralizat cateva cifre care tin de populatia “pestrita” a New York-ului, formata din 8 milioane de locuitori permanenti si aproape 50 de milioane de turisti care vin in vizita anual.

Media timpului pe care new-yorkezii o petrec in drum spre serviciu este de aproape 40 de minute, mai mult de jumatate folosind mijloacele de transport in comun pentru a ajunge la job si doar un sfert masina personala.

Desi este cel mai mare centru financiar al lumii, doar 3% dintre localnici lucreaza in domeniul financiar sau in asigurari. Acelasi procent isi castiga existenta vanzand pizza sau ca si chelneri.

Un new-yorkez din 200 lucreaza in domeniul artelor, acelasi numar fiind valabil si pentru cei care lucreaza in domeniul imobiliar.

In timp ce o treime dintre locuitorii New York-ului au o diploma de licenta, aproape 20% din populatie traieste in saracie.

Un new-yorkez din cinci este nascut in afara Statelor Unite si aproape jumatate din locuitori vorbesc si o alta limba pe langa engleza.

Totodata, 20 de procente din populatie au varsta sub 18 ani, in timp ce peste 12% sunt sub 65 de ani. Aproape jumatate din locuitorii New York-ului stau cu chirie.

Mai putin de jumatate din populatia orasului este de rasa alba, iar un sfert este de rasa afro-americana. Restul sunt hispanici si asiatici. In acelasi timp, 6 procente dintre cei care se afla in New York sunt turisti, indiferent de perioada anului.