Parcul de distractii U.S. Thrill Rides, din Windermere, Florida, a inaintat cererea de aprobare catre FAA in luna aprilie. Potrivit presedintelui companiei, Michael Kitchen, daca va putea fi construita, noua atractie va purta denumirea de Polercoaster.

Kitchen a declarat pentru Las Vegas Review Journal ca proiectul ar costa aproximativ 100 de milioane de dolari, iar partea de finantare nu este inca pusa la punct. Insa, avand in vedere ca urmeaza sa fie cel mai inalt rollercoaster din lume, investitia ar merita efortul. Kitchen a refuzat sa furnizeze si alte detalii in privinta planului de dezvoltare.

“Ne vedem nevoiti sa refuzam orice interviu si sa nu comentam in acest moment pe marginea niciunui proiect din Vegas”, a spus directorul.

Cererea arata ca rollercoasterul se va ridica langa hotelul-cazino Tropicana, din Las Vegas, asa ca FAA trebuie sa analezeze in ce fel ar putea afecta traficul aerian din preajma Aeroportului International McCarran, aflat in apropiere. Oficialii orasului vor acorda sau nu permisiunea de constructie pe baza raspunsului dat de Federatie.

Kitchen a dezvaluit totusi ca planul constructiei include un turn cu doua lifturi de sticla, ce vor transporta calatorii pe o platforma de observare, situata in varf. Sinele in spirala vor gazdui opt masinute, care vor trece prin diferite obstacole, pante, rampe si bucle, de la varful turnului pana la baza acestuia.