Cod rosu de radiatii! Nu va expuneti la soare! VIDEO!
Soarele a adunat peste 100.000 de oameni la malul marii. Plajele sunt pline, chiar daca sudul tarii este acoperit de un cod rosu de radiatii ultraviolete.
Daca ati ajuns la mare aveti grija cat timp stati pe plaja. Si asta pentru ca numai de la inceputul verii si pana acum, cel putin 100 de persoane au ajuns la spital in stare grava in urma insolatiilor.
In mod normal pielea expusa la soare reactioneaza fata de razele UV prin bronzare in prima etapa. Dar inchiderea la culoare a pigmentului din piele nu este doar modul in care pielea ajuta la respingerea razelor "agresoare", ci si un semn de inceput de degradare celulara.
O alta metoda a corpului de a se proteja de soare este ingrosarea stratului superior, ationand ca un baraj impotriva razelor solare. Desi in proportie destul de mare efectul nociv este redus, aspectul rezultant al dermei este neplacut, imbatranit si ridurile se formeaza mai usor.
Cu cat se prelungeste perioada de bombardare a corpului cu raze ultraviolete cu atat mai greu pielea va reusi sa combata efectele nocive, astfel aparand arsurile de piele.
Recent, cercetatorii europeni au facut publica o statistica in care atrageau atentia asupra consecintelor cresterii nivelului de radiatii la nivel de comunitate europeana, in care se arata ca numarul cazurilor de cancer de piele a crescut de opt ori in ultimii zece ani.
Ceea ce trebuie retinut in aceasta perioada este ca expunerea la soare se recomanda a fi facuta dimineata pana in orele 11:00 si dupa amiaza, dupa orele 16:00, iar in zilele cu cer foarte senin cand razele ultraviolete patrund aproape nefiltrate pana aproape de pamant, chiar deloc.