Cateodata, inspectorii Fiscului lucreaza si noaptea. Controlul a avut loc vineri spre sambata, la 3 dimineata, iar Garda Financiara a decis sa suspende activitatea localului pentru ca pe casa de marcat erau trecuti doar 1 leu si jumatate.

''Au fost dispuse sanctiuni totale, in valoare de 110.000 de lei, precum si sanctiunea complementara a inchiderii respectivelor locale pentru o perioada de 3 luni de zile", precizeaza Valentin Curelaru, comisar al Garzii Financiare. Au fost confiscate si cateva lazi cu whisky, vodka si rom. Insa comisarii Garzii spun ca nu au cum sa le scoata la vanzare pentru ca sunt marcate cu timbre italienesti, asa ca le vor distruge.

Verificarile fac parte dintre o actiune mai ampla. In ultimele luni au intrat in peste 50 de cluburi, baruri si restaurante de lux. Inspectorii au controlat si cluburile de fite din Bucuresti,precum cele de pe marginea lacului Tei ori din Herastrau. Cea mai mare captura intr-o singura noaptea a fost de 250.000 de lei. Banii erau tinuti intr-o punga de hartie, deoarece nu erau trecuti pe casa de marcat.

Teoretic, unii proprietari de cluburi nu mai au voie sa deschida localurile trei luni de acum incolo. Patronii vor sa conteste insa pedepsele in instanta. Iar pana la emiterea unei verdict definitiv si irevocabil, localurile pot functiona in continuare.

Administratorii de cluburi considera ca autoritatile fac exces de zel ca sa imbunatateasca imaginea Garzii Financiare. Sustin ca ar prefera sa plateasca un impozit forfetar decat sa fie luati la intrebari luna de luna de comisari.