Haideti sa dam o raita prin turul virtual oferit de topul realizat de lonelyplanet.coml!

1. Piata Domplatz din Köln

Au loc foarte multe festivitati si puteti vedea impresionantul Dom din Köln. In apropiere, exista si Piata Medievala de Craciun, locul de intalnire al mestesugarilor si al artistilor cantareti.

De aici puteti cumpara Räuchermännche, papusi din lemn cu tevi pentru fumat si tot felul de jucarii. Tot aici puteti sa mancati mere aromate coapte, migdale prajite traditional sau puteti sa beti vin fiert cu scortisoara.

La Alter Market, copii vor avea parte de un adevarat paradis de iarna.

2. Craciunul din pietele vieneze

Dupa cumparaturile in Christkindlmarkt din fata Rathausplatz, veti auzi renumitele ritmuri de vals in fata Palatului Schönbrunn. In aceasta perioada vor avea loc numeroase concerte de muzica clasica.

Aici, gasiti cadouri de genul: sticla lucrata manual, bijuterii, lumanari samd... In ceea ce priveste mancarea, puteti degusta: strudel de mere, castane, paine cu ghimbir si vin fiert.

3. Bruges de ciocolata

Nu ratati Festivalul de iarna Snow & Ice Sculpture Festival, care are loc intr-un cort termal. Puteti cumpara fantastica ciocolata belgiana, dar si ceramica sau imbracaminte confortabila lucrata manual. Daca tot sunteti in Belgia, beti o bere si ati putea chiar incerca sortimentele speciale de Sarbatori.

4. Strasbourg, una dintre cele mai vechi piete de Craciun din Franta

In inima Alsaciei, se regaseste o piata clasica care se spune ca a fost prima casa a pomului de Craciun. Din 1570, piata Christkindelsmärik a oferit vacante de neuitat turistilor si localnicilor.

Puteti sa va plimbati de la Broglie la Kléber sub stralucirea a mii de luminite pana cand ajungeti la punctul central al Festivalului local: incredibilul si gigantul brad de Craciun.

Gasiti la vanzare decoratiuni frumoase pentru Craciun si diferite specialitati de mancare sau vin fiert ori suc de portocale indulcit cu miere.

5. Praga, una dintre cele mai frumoase piete din Europa

De la primii fulgi de zapada, orasul prinde un alt contur. Imaginea Ceasului Astronomic ramane impunatoare printre norii reci, dar orasul se transforma intr-o poveste gotica de iarna. Piata vechiului oras este una dintre cele mai frumoase din Europa.


Veti gasi un brad de Craciun intotdeauna impresionant - care arata din ce in ce mai bine cu trecerea anilor.

Puteti sa cumparati marionete si jucarii din lemn, cristale de Boemia, sticla din Cehia si cani din ceramica speciala. 

Ca specialitati puteti degusta aluat traditional prajit, vin fiert cu zahar si scortisoara sau lichior de miere si lichiorul traditional Becherovka.