Mai exact, 449.658 de beculete au bagat Sun Plaza in "cartea" celor de la Guinness World Records.

 Aceasta este cea mai mare instalatie de lumini de Craciun din lume, amenajata in interiorul unei locatii.

Aprinderea decoratiunilor de Craciun a avut loc in cadrul unui eveniment public organizat pe esplanada centrului comercial.

Michael Richard, Directorul General EMCT, Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4 si vedeta de televiziune Laura Cosoi au fost cei care au apasat efectiv pe butonul care a  plasat Sun Plaza in Cartea Recordurilor.

Cele 449 658 de becuri integrate in mai mult de 700 de instalatii de lumini au fost montate timp de doua saptamani, in afara programului de lucru cu publicul al centrului comercial. 40 de oameni au fost implicati direct in instalarea decoratiunilor de Craciun.

Din cauza complexitatii lucrarilor, sectiuni din tavanele Sun Plaza au fost demontate si remontate pentru a putea sustine greutatea si numarul impresionant de instalatii.

Acum doi ani, reprezentantii Guinness Book au asistat in Piata Constitutiei la cea mai mare adunare de mesageri ai lui Mos Craciun din istorie, in total 3.939, iar in 2007, in centrul Bucurestiului a fost instalat un brad inalt cat un bloc de 25 de etaje.