Cele mai bune “bucatarii” din restaurantele bucurestene au fost premiate. Unde se mananca cel mai bine in Capitala
Publicatia online Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014, dupa specificul lor, titlul "Restaurantul anului 2014 in Bucuresti" fiind adjudecat de Zexe, pentru ca "s-a evidentiat cu ceva mai mult decat cea mai buna mancare din bucataria sa".
Publicatia online Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014, dupa specificul lor, titlul "Restaurantul anului 2014 in Bucuresti" fiind adjudecat de Zexe, pentru ca "s-a evidentiat cu ceva mai mult decat cea mai buna mancare din bucataria sa".
Singurul criteriu care a fost luat in calcul in realizarea topului a fost calitatea produselor pregatite, de aceea pe plachetele acordate scria, de exemplu, "Cea mai buna bucatarie turceasca din Bucuresti in 2014", si nu "Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti in 2014".
Pentru restaurantul care "s-a evidentiat cu ceva mai mult decat cea mai buna mancare din bucataria sa", Zexe, a fost acordat premiul "Restaurantul anului 2014 in Bucuresti".
In ceea ce priveste premiile pentru fiecare specific, organizatorii au precizat ca acestea au fost acordate doar acolo unde exista cel putin zece restaurante cu tipul respectiv de bucatarie inregistrate pe Restograf.
"Nu am dat premii pentru restaurantele bulgaresti, coreene sau thailandeze, de pilda, fiindca sunt prea putine. Am introdus si o categorie speciala, «restaurante pescaresti», chiar daca acest criteriu face parte din dominanta meniului, si nu din tipul de bucatarie. insa fiind un criteriu important de reperare pentru clienti, l-am luat in calcul ca o categorie distincta pentru premiere", a declarat, vineri, George Butunoiu, unul dintre membrii echipei Restograf.
Premiul pentru "Cea mai buna bucatarie americana", in Bucuresti in 2014 a fost luat de Red Angus Steakhouse, "Cea mai buna bucatarie frantuzeasca" - Le Fin Palais Royal, "Cea mai buna bucatarie italiana" - Osteria Gioia, "Cea mai buna bucatarie germana" - Die Deutsche Kneipe, iar "Cea mai buna bucatarie internationala" - Joseph by Joseph Hadad.
Amvrosia a primit premiul "Cea mai buna bucatarie greceasca", Harem - "Cea mai buna bucatarie turceasca", El Puerto Ibericov - "Cea mai buna bucatarie spaniola", iar Cherhanaua Ancora - "Cel mai bun restaurant pescaresc".
"Cea mai buna bucatarie arabeasca" este la Damascus Palace, "Cea mai buna bucatarie chinezeasca" - 5 Elemente, "Cea mai buna bucatarie japoneza" - Yoshi, iar Four Seasons (din Calea Dorobantilor) are "Cea mai buna bucatarie libaneza", potrivit Restograf.
Premiul pentru "Cea mai buna bucatarie romaneasca" a revenit restaurantului Vatra Neamului, pentru "Cea mai buna bucatarie nespecifica" - The Artist, iar pentru "Cea mai buna bucatarie urbana" - Alt Shift.
"Premiile sunt date pentru mancarea despre care stiu sigur ca aceste restaurante sunt capabile sa o faca daca vor si daca isi mobilizeaza toate resursele! Sa nu credeti ca la oricare dintre acestea, orice veti manca, in orice zi si in orice moment, va justifica titlul premiului pe care l-au primit", a mai spus George Butunoiu.
"Cel mai frumos zambet intr-un restaurant bucurestean in 2014" a fost un alt premiu, oferit angajatei restaurantului Zabaione, Diana Caimac.
Potrivit organizatorilor, doua dintre restaurante au refuzat premiile, "cel mai probabil in semn de protest fata de ce s-a scris despre ele, pe Restograf".
In 17 martie 2011 a fost lansat site-ul Restograf.ro, subintitulat "Monografia gastronomiei bucurestene", unde membrii fondatori, dar si cititorii fac recenzii si topuri ale restaurantelor bucurestene. Membrii fondatori sunt George Butunoiu,Mircea Cinteza, Theodor Paleologu, Adrian Papahagi, Nancy Nemes Bagdasar, Petre Guran, Alex Todericiu si Valeriu Nistor.
Mai multe despre:
#restaurante#mancare
Pe acelasi subiect:
VOYO

RON
RON
RON
RON
(P) iBani. Piața imobiliară după majorarea TVA. Sfaturi pentru cei interesați să cumpere o locuință nouă
”Incont”, site-ul Știrile Pro TV de informații economice și educație financiară, a devenit ”iBani”
România, departe de zona euro. Analist: Probabil ne ducem spre 2030 cu adoptarea monedei unice
Popa, CFA România: Într-o lume fără pensii private ar trebui să ne aşteptăm la o pensie de 32% din ultimul salariu
Siemens Energy anunţă concedieri masive pentru a-şi majora profitul. Compania are mii de angajați în România
Cu trenul de la Paris la Viena sau de la Zurich la Barcelona. Pandemia reînvie cursele feroviare de noapte în Europa
(P) De ce aleg românii să joace la pariuri
(P) Tot ce trebuie să știi despre vigneta Ungaria și prețul acesteia
Digitalizarea departamentului HR - un subiect în trend chiar și pentru companiile de IT
Huawei dezminte zvonurile privind vânzarea brandurilor premium de smartphone P şi Mate
Cum vom lucra în 2021: 60% dintre companii vor să reînceapă munca de la birou din luna martie. Mai mult de jumătate au tăiat programele de training şi pe cele de wellbeing
Două treimi din forţa de muncă existentă la nivel global lucrează de acasă, însă unul din trei angajaţi folosește propriul calculator pentru a-şi desfăşura activitatea 
Invață să ții sub control cheltuielile de sărbători. Cum funcționează cardul de cumpărături
Moneda euro la 20 de ani. Cea mai importantă realizare macro-economică a secolului trecut a supraviețuit marii crize mondiale, dar rămâne un colos handicapat de propriile slăbiciuni
UE pregătește măsuri de urgență, în cazul unui ”no deal” cu Londra, din ianuarie. Domeniile vizate: pescuitul şi transportul rutier şi aerian
Explozie la gazoductul din Ucraina care asigura gazele pentru Europa. Ce se întâmplă cu livrările de gaze rusești spre continent




RSS