Cursa pentru un loc pe plaja a inceput sambata inca de la rasaritul soarelui. Cativa turisti si-au intins cearsafurile pe nisip inca de la sase dimineata. Si cei care au vrut un sezlong s-au trezit cu noaptea-n cap. Lupta s-a dus si pentru locurile la umbra putinilor copaci de pe plaja.

Cei care nu au mai gasit un loc pe nisipul fierbinte si-au asezat cearsaful chiar in buza marii. Nu pareau insa deranjati ca, din cand in cand, un val ii uda usor.

Si, cum tot raul pare a fi spre bine la mare, cativa tineri care nu au gasit un loc pe plaja, au pus sezlongurile in apa.

Pentru unii turisti insa, weekendul a inceput cu o goana nebuna pentru gasirea unui loc de cazare. Dupa ore in sir de cautari, multi dintre ei s-au oprit la singurul hotel din sudul litoralului, in Olimp, care mai avea camere libere. Acum ofera conditii de doua stele la pret de patru.

650 de lei au platit cativa turisti pentru doua nopti de cazare intr-o astfel de camera. Daca ar fi stat o singura noapte, ar fi platit 420 de lei. La aproape 100 de euro pe zi, baia arata ca un WC de gara.

Particularii au profitat de aceasta criza si au aruncat si ei pe piata preturi uriase: 9 milioane pe doua nopti.

Cei care nu au fost dispusi sa plateasca astfel de sume ori au facut cale intoarsa ori au hotarat sa doarma sub cerul liber, la cat de multe stele isi doresc.