Marea Britanie a ramas pe locul 3, la fel ca anul trecut, in timp ce Franta e pe 4, iar Canada pe 5.

Raportul reflecta "opinia publica la nivel global", cei care au participat la studiu trebuind sa clasifice 50 de tari dezvoltate sau aflate in curs de dezvoltare, in functie de 23 de atribute diferite. Combinate, acestea pot ierahiza o tara in functie de valorile care, potrivit Anholt-GfK, construiesc imaginea unei natiuni, printre care exporturi, guvernare, cultura, oameni, turism, imigratie, investitii.

Simon Anholt, unul dintre cercetatorii care au contribuit la crearea raportului, spune ca interviurile pentru studiu au inceput la scurt timp dupa victoria Germaniei la Cupa Mondiala de Fotbal din 2014, aceasta contribuind clar la scorul urias pe categoria "excelenta in sport". Pe de alta parte, intrebarile au venit si intr-o perioada in care evenimente internationale recente in Rusia sau Egipt au tras in jos scorul SUA la capitolul "pace globala si securitate", comparativ cu alti ani.

Combinati, acesti factori ar putea explica clasificarea Germaniei ca cea mai buna tara din lume. 

Anholt a adaugat: "Germania nu a urcat numai datorita rezultatelor excelente la capitolul sport, ci si datorita perceptiei din ce in ce mai solide a leadership-ului in Europa, printr-o economie robusta si administrarea unei politici echilibrate"

Rusia a inregistrat o scadere vizibila in top, trei locuri mai jos, pe 25.

Iata cum arata TOP 10 cele mai bune tari din lume:

1. Germania

2. SUA

3. Marea Britanie

4. Franta

5. Canada

6. Japonia

7. Italia

8. Elvetia

9. Australia

10. Suedia