Presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat ca in statiunea Mamaia pretul pe care o persoana trebuie sa-l plateasca pentru doua nopti de cazare este de 100 de lei la un hotel de doua stele, iar la un hotel de trei stele tariful este 120 de lei de persoana tot pentru doua nopti.

In Eforie Sud, la un hotel de trei stele un turist va plati 100 de lei pentru doua nopti, iar la un hotel de patru stele pretul este de 160 de lei de persoana, in timp ce la o unitate similara din Mamaia pretul pentru doua nopti este de 200 de lei de persoana.

Corina Marin a precizat ca la aceste tarife turistii vor beneficia de diverse facilitati din partea hotelului, cum ar fi accesul la sauna sau piscina.

Presedintel ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii a spus ca au fost facute rezervari in fiecare statiune de pe litoral, insa cele mai cautate sunt Mamaia, Costinesti si Neptun-Olimp.

Corina Martin estimeaza ca pe litoral se vor afla, in minivacanta de 1 Mai, intre 15.000 si 18.000 de turisti, dar este posibil ca numarul acestora sa fie mai mare daca inscrierile vor continua intr-un ritm sustinut si in aceasta saptamana.

Asociatia Litoral – Delta Dunarii va organiza de 1 Mai un carnaval si o defilare in statiuni, pe traseul Neptun - Costinesti - Eforie - Mamaia – Navodari. Astfel, vor defila ospatari, cameriste, barmanite, receptioneri, clovni, actori in costume de epoca, masini tunate, masini de epoca, dansatori in spectacol multietnic (greci, turci, aromani, dobrogeni), salvamari, marinari, fanfara, DJ.

De asemenea, turistii care vor veni pe litoral vor avea parte si de concerte si vizionari de filme, toate gratuite.

Un numar de 15 - 20 de salvamari se vor afla, la sfarsitul acestei saptamani, pe plajele din municipiul Constanta si din statiunea Mamaia, pentru a veghea la siguranta turistilor care vor alege sa-si petreaca acolo minivacanta de 1 Mai.