Palatul Parlamentului este cu adevarat "o minune necunoscuta", potrivit bbc.com.

Construita de dictatorul Nicolae Ceausescu, "cladirea este atat de mare incat este dificil sa faci o fotografie care sa o arate la o scala justa", a declarat utilizatorul site-ului Quora Jann Hoke, un avocat care a lucrat in Palatul Parlamentului, la mijlocul anilor 1990. 

Construita in 1984, cladirea in stil neoclasic are 12 etaje (cu opt etaje suplimentare underground), insumand 3.100 de camere, in 330.000 de metri patrati.

Proiectul a costat 3,3 miliarde de euro, dar costurile, de fapt, au fost mult mai mari, bucurestenii pierzand si o parte din oras, se mai arata pe site-ul BBC.

Pentru a fi construit Palatul Parlamentului, o cincime din centrul Bucurestiului a fost distrus, incluzand multe dintre cartierele sale istorice, peste 30 de biserici si sinagogi si aproximativ 30.000 de locuinte. 

"Covoarele cu modele de la nivelul principal, care se intind pe sute de metri pe coridoarele spatioase, au fost tesute in interiorul cladirii, in timpul constructiei", a mai spus Hoke. "Sa fie tesute in afara si sa fie aduse inauntru nu a fost posibil avand in vedere dimensiunea lor", a adaugat acesta. 

Din topul celor sapte minuni arhitecturale necunoscute realizat de BBC face parte si Marea Moschee din Djené. Construita in 1907, aceasta este cea mai mare cladire din argila din lume. De asemenea, este considerata de specialisti ca fiind cea mai mare cladire din spatiul sudano-sahelian, iar in 1988 a fost inclusa pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Derawar Fort din Pakistan, o fortareata de proportii monumentale, este inclusa, de asemenea, in topul realizat de BBC, alaturi de Chand Baori din India, o cladire spectaculoasa in trepte, cu 13 etaje. 

Stari Most, un pod construit in secolul al XVI-lea in Mostar, Bosnia si Hertegovina, care traverseaza raul Neretva si leaga cele doua parti ale orasului, este o alta minune arhitecturala necunoscuta, la fel ca si Marele Zid din India, care este cel de-al doilea cel mai lung zid din lume, dupa Marele Zid din China. 

Topul este completat de Moscheea Sheikh Lotfollah din Iran, descrisa ca o "capodopera arhitecturala", construita intre 1603 si 1619.