Un prim exemplu este hotelul Latini din Zell am See, de 4 stele. Austriecii ne prezinta o oferta interesanta pentru perioada de dupa Revelion, atunci cand preturile mai scad: 73 de euro de persoana pe noapte cu demipensiune.

La agentiile de turism din Romania gasim acelasi pachet, insa ceva mai scump: 87 de euro de persoana, cu demipensiune. Cu 12 euro mai mult si decat variantele pe care ni le ofera site-urile de rezervari pe cont propriu . Aici, pretul pe camera in aceeasi perioada este de 1.050 de euro. Asta inseamna 75 de euro de persoana pe noapte.

Acelasi lucru se intampla si cu hotelul Antonius din Kaprun, tot de 4 stele. Austriecii cer 69 de euro de persoana, agentiile romanesti vor 86, iar pe site-urile de rezervari o noapte de cazare este 75 de euro.

Studiem si ofertele in cazul hotelului Bernhofer de 3 stele. Daca de la sursa pleaca cu 36 de euro noaptea de cazare, cu mic dejun, la noi ajunge aproape dublu in a doua saptamana din ianuarie. Nu uitati ca trebuie sa mai adaugati cel putin 300 de euro, biletul de avion. Oricum ar fi, Austria ramane destinatia preferata de iarna a romanilor care cauta sejururi de cel putin 4 nopti.

"Este o perspectiva interesanta pentru noi pe viitor. Sunt destinatii unde romanii reprezinta 10% din totalul de turisti", spune Hans Wallner, director de agentie de turism din Austria.

Daca, totusi, va ganditi la o vacanta mai scurta, alegeti Bulgaria, unde noaptea de cazare la 4 stele ajunge la 35 de euro de persoana. In Sinaia, in schimb, ajunge la 40 de euro pe noapte de persoana, iar in Italia la schi platiti 98 de euro.