"Vom cere infiintarea Organizatiei Romane pentru Turism, care sa gestioneze fondurile de promovare, asa cum se intampla in toate tarile din jur. Nu functionarii publici din minister trebuie sa decida strategia de promovare turistica a unei tari, ci un parteneriat public-privat", a declarat, presedintele ANAT, Corina Martin, citata de Mediafax.

Ea a adaugat ca ANAT a solicitat infiintarea organizatiei inca de anul trecut, conform recomandarilor masterplanului pentru turism.

"Statul, care a dirijat 20 de ani turismul, a facut mult prea putin, si de aceea este nevoie de un parteneriat public-privat", a adaugat Martin.

Potrivit Corinei Martin, turismul romanesc se bazeaza, din pacate, doar pe turistii romani.

"Pe litoral, de exemplu, 95% din turisti sunt romani. In cazul asta ar trebui promovat turismul intern. Noi, asociatiile, nu avem bani sa ne promovam ofertele speciale pe care le scoatem pe piata", a adaugat Martin.

Ea a mai spus ca ii va solicita Elenei Udrea si ca turoperatorii din alte tari care aduc turisti in Romania sa fie sprijiniti de catre statul roman, exact ca in cazul TUI.