Sosit recent in Romania, noul ambasadaor american a prins deja gustul plimbarilor prin Bucuresti si vrea sa afle cat mai multe despre cladirile istorice. Inainte sa vina la post , Hans Klemm a studiat cateva luni limba romana. Cu literatura noastra a facut insa cunostinta din tinerete..

Ambasadorul spune ca lipsa infrastructurii sta in calea dezvoltarii turismului. 

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite in Romania: "Am vazut statisticile. Numarul de kilometri de autostrada cu patru benzi este foarte redus, in comparatie inclusiv cu vecinii Romaniei. Vreau sa va felicit pentru lupta impotriva coruptiei. Coruptia inseamna furt din banul public. Daca nu ar fi existat coruptia, acele resurse ar fi fost folsite probabil pentru construirea mai rapida a unei retele de autostrazi".

Ghidul ambasadorului american este un tanar roman care si-a infiintat propria afacere in turism. Ofera tururi pietonale ale capitalei vizitatorilor straini, majoritatea clientilor sai fiind americani. Ideea i-a venit dupa ce a observat ca multi straini aterizeaza in Bucuresti, dar de obicei viziteaza alte colturi ale tarii, nestiind cate are de oferit capitala noastra. Alex a fost desemnat de ambasada antreprenorul lunii in Romania.