Este insa posibil ca multi sa nu apara in statistici, pentru ca, in loc sa apeleze la agentiile de turism, isi rezerva vacantele direct pe internet.

161.000 de romani si-au petrecut Revelionul in hotelurile si pensiunile din tara si strainatate.

37.000 de turisti, REVELION LA MUNTE - 11 milioane euro

Dupa cum s-a vazut si-n trafic cei mai multi turisti, 37.000, au fost la munte, unde pretul mediu al unui sejur a fost de 1650 de lei de persoana.

Numarul turistilor in Romania a crescut cu 38%, in timp ce numarul celor plecati de Revelion peste hotare a scazut cu 12%.

Dragos Raducanu, vicepresedinte Federatia Patronatelor din Turism: "Tot mai multi turisti romani prefera sa isi petreaca revelionul in Romania si sa pastreze banii, sa isi faca un concediu mai mare vara la mare, anul acesta este pentru prima data cand a aparut aceasta tendinta, pana acum isi faceau doua concedii: unul vara si unul iarna".

In statiunile balneare, unde pretul pachetelor a fost de doua ori mai mic fata la munte, au petrecut 27.000 de persoane. In timp ce in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj, Timisoara si alte orase au petrecut 31.000 de turisti.

Peste 10.000 de romani au plecat peste hotare in special in Austria, Bulgaria si Grecia.

Cateva mii de romani au petrecut Revelionul pe plaja, departe de gerul polar, in Tenerife, Dubai, Maroc, Thailanda, Seychelles sau Maldive, unde pretul unui sejur porneste de la 1000 de euro pe persoana.

In Maldive au fost familii de romani care au platit si 18.000 de euro pentru 7 zile cu transport business class si cazare in hoteluri de 5 stele.

Numarul romanilor care isi permit un concediu este insa foarte mic.

Potrivit Institutului National de Statistica peste 15 milioane de romani nu isi permit plata unei saptamani de vacanta.