Titanic are sansa sa depaseasca pragul de 2 miliarde de dolari. La 15 ani de la lansare, pelicula lui James Cameron ajunge din nou in cinematografe in varianta 3D si mai mult ca sigur va stabili noi recorduri. Saptamana trecuta au fost vizionate 18 minute din filmul "cu cei mai vazuti sani din istorie"  - cei ai lui Kate Winslet iar reactiile celor care au vizionat imaginile au fost uluitoare. 300 de artisti lucreaza la transformarea in 3D a peliculei - proces ce a costat aproape 20 de milioane de dolari, scrie Hollywood Reporter. 

Iubit si ridiculizat, apreciat, premiat cu 11 Oscaruri si catalogat ca cel mai siropos film facut vreodata, Titanic se inscrie pe lista unui nou val al masinariei de facut bani de la Hollywood - cel al conversiei filmelor vechi si al relansarii lor in 3D. In aceasta toamna, animatia The Lion King,veche de 17 ani si care a fost relansata in varianta 3D, a fost numita " cea mai mare surpriza de box office din ultimii 20 de ani" dupa ce a reusit incasari record de 472 de milioane de dolari la nivel global, doar in 2011.

Acelasi fenomen este asteptat sa loveasca si Titanic 3D. Dezastrul epic al Titanicului este extrem de potrivit pentru stilul 3D iar primele imagini difuzate dovedesc grija deosebita a lui Cameron la conversia in 3D, departe de lucrul de mantuiala al catorva studiouri care au masacrat filme turnate in 2D pentru a profita de noua moda si a avea incasari mai mari. "3D-ul mareste intensitatea emotiilor de pe ecran. La un moment dat ai senzatia ca apa care inghite Titanicul se va revarsa in sala de cinema" au comentat cei de la Entertainment Weekly dupa ce au vazut 8 scene din film in 3D.

Mai multe pe yoda.ro.