Acest amendament fusese convenit intre parlamentarii puterii si cei ai opozitiei, la Comisiile pentru buget ale Parlamentului, la solicitarea parlamentarilor PSD si PNL, ca o conditie de deblocare a dezbaterilor pentru adoptarea raportului la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2011.

Potrivit amendamentului, in 2011, ordinea alocarii sumelor prevazute in bugetele ordonatorilor principali de credite finantati de la bugetul de stat catre unitatile administrativ-teritoriale pentru finantarea lucrarilor de investitii in infrastructura urma sa fie: achitarea facturilor restanţe recunoscute de ordonatorii de credite, asigurarea cofinantarii proiectelor cu finantare nerambursabila din fonduri europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrarilor de investitii incepute si pentru investitii noi.

Initiatorii au argumentat ca prin adoptarea acestui amendament se va asigura transparenta in alocarea fondurilor din bugetele ordonatorilor de credite catre bugetele unitatilor administrativ teritoriale.

Acest amendament facea parte dintre cele patru amendamente acceptate de parlamentarii puterii din Comisiile pentru buget la solicitarea membrilor PSD si PNL din cele doua Comisii.

Senatorii si deputatii s-au reunit, luni, in plen comun in vederea dezbaterii bugetului pentru anul 2011.