Potrivit unui comunicat de presă al ANOFM, din cele 150 de posturi disponibile, 100 sunt pentru femei la cules şi ambalat fructe şi 50 de posturi pentru bărbaţi la cules fructe şi curăţat copaci, un şofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (permis de conducere categoria D şi atestat), doi şoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (permis de conducere categoria C + E şi atestat) şi doi tractorişti.

Locurile de muncă sunt oferite de firma Fruits Queralt din regiunea Lleida, iar pentru ocuparea acestora se vor organiza selecţii în luna aprilie 2018.

Salariul oferit este de 6,25 euro brut/oră - pentru lucrul în câmp, respectiv 5,96 euro brut/oră - pentru lucrul în depozit.

Contractul de muncă se va semna în Spania, după înscrierea în sistemul de securitate socială, şi se va derula în perioada aprilie - septembrie 2018, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

ANOFM precizează că pentru cazare, utilităţi şi alte cheltuieli se va reţine 10% din salariu, locuinţele au zonă comună de spălătorie şi bucătării, iar familiile vor locui în camere separate.

Totodată, transportul către Spania şi retur va fi suportat de lucrător.

Persoanele cu domiciliul în Bucureşti, interesate să participe la selecţie, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare.