El a afirmat ca punerea sub semnul intrebarii a acestei libertati de circulatie si de munca "prejudiciaza Europa si Germania", intr-un interviu acordat joi Süddeutsche Zeitung.

"Libertatile europene sunt nucleul ideii noastre de Europa. Libertatea de circulatie a muncitorilor este o parte vitala a integrarii europene. Germania a beneficiat imens din aceasta si cu siguranta mult mai mult decat altii. Chiar acum, multi tineri din sudul Europei vin la noi sa invete si sa munceasca. Ei ne aduc beneficii si ajuta, de asemenea, tarile din care vin", a explicat ministrul german.

Colegul sau din cadrul Ministerului de Externe si raspunzator de Europa Michael Roth a criticat CSU pentru ca nu intelege Europa si nu vrea sa o inteleaga.

El a acuzat partidul, care se afla intr-o "mare coalitie" guvernamentala cu SPD ca vine cu "sloganuri stupide". "Acesta nu este nivelul la care ar trebui sa lucreze marea coalitie", a declarat Roth. CSU a cerut impunerea unor restrictii cu privire la indemnizatiile sociale pentru romani si bulgari.

Nemtii cauta constructori, asistente medicale si bucatari

Intentia germanilor de a recruta romani nu se limiteaza doar la declaratii politice. Angajatorii de la Berlin posteaza frecvent pe site-urile de recrutare anuntuti de joburi dedicate imigrantilor romani.

De exemplu, pe site-ul EURES, reteaua de recrutare la nivel european, angajatorii germani au postat 129 de joburi pe care vor sa le ocupe cu lucratori romani. Astfel, sunt disponibile locuri de munca pentru muncitori in constructii sau in domeniul energetic, pentru asistente medicale, bucatari sau barmani si educatoare.

Conditiile esentiale pentru a fi angajati sunt ca aplicantii sa cunoasca limba germana si sa aiba cel putin un an de experienta in domeniul in care vor sa se angajeze. Oferta salariala este, in general, de 12 euro/ora (aproximativ 2.000 de euro pe luna).

DETALII DESPRE OFERERTELE DE ANGAJARE GASITI AICI.