Dadacele din Marea Britanie sfideaza recesiunea datorita printilor sauditi si oligarhilor rusi. Salariu de 64.000 dolari/an
Printii sauditi, oligarhii rusi, oamenii de afaceri ori celebritatile, cu totii isi doresc o Mary Poppins pentru copiii lor. In timp ce bancile, retailul si alte sectoare din economia britanica sunt marcate de restructurari, dadacele sfideaza cu brio recesiunea datorita cererii mari venite din strainatate.
Agentiile de plasare a bonelor atrag clientii de lux cu atuul traditiei regale britanice. Cu nume precum Imperial Nannies si Royal Nannies, acestea si-au asociat imaginea cu cele mai scumpe cartiere londoneze si cu reputatia Marii Britanii in domeniul educatiei de inalta clasa, relateaza CNBC.
Afacerile au cunoscut o dezvoltare exploziva de la criza financiara din 2007, iar ofertele de job-uri sunt mai multe ca oricand.
"Piata externa tinde sa devina una a super bogatilor, pentru ca a devenit o moda sa ai o dadaca. Am asistat la o crestere masiva a cererii din partea familiilor din Monaco, iar acolo sunt clienti din Rusia si tarile arabe", a declarat Louise Taylor, director la Kensington Nannies.
Bonele britanice au un avantaj fata de cele de alte nationalitati, pentru ca engleza este limba lor natala, sunt educate si beneficiaza de factorul de prestigiu cerut de piata super bogatilor din strainatate.
Norland Nannies, o agentie renumita, primeste solicitari din partea familiilor din intreaga lume, in special din Europa si Orientul Mijlociu. Norland are propriul sau colegiu si este faimoasa pentru uniformele purtate de studente. Absolventele scolii pot castiga pana la 41.000 de lire sterline pe an (63.400 de dolari) daca accepta posturi in strainatate.