Cele mai multe locuri de munca sunt in Spania, respectiv 806, tara in care sunt cautati, in special, muncitori necalificati in agricultura.

Angajatorii nu solicita cunoasterea limbii spaniole si ofera un salariu de 40,15 euro brut/zi platibil la doua saptamani. Angajatul trebuie sa achite lunar 2% impozit pe venit si 113 euro asigurare sociala, scrie Mediafax.ro.

In Danemarca sunt disponibile 250 de posturi si se cauta tot lucratori in agricultura. Aici, insa, conditia este cunoasterea limbii engleze nivel minim. Salariul minim pe luna pentru 172 de ore de lucru este de 690 de euro brut.

Plata se face in functie de cantitatea de mazare culeasa. Impozitul si contributiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislatiei daneze.

Si in Germania sunt libere aproximativ 200 de locuri de munca, pentru lucratori in metalurgie (9 euro brut pe ora), bucatari (2.000 de euro brut lunar), asistenti medicali (salariu negociabil in functie de experinta profesionala), electricieni (9-11 euro brut pe ora), dezvoltator web (de la 2.500 de euro brut pe luna) etc. Conditia impusa de angajatori este cunoasterea limbii germane.

Iar in Italia sunt la mare cautare asistentii medicali. Spitalele si clinicile de aici pun la bataie aproximativ 140 de posturi. Salariul mediu este de 10 euro brut pe ora. In schimb, Marea Britanie are nevoie de 100 de ingrijitori pentru persoanele varstnice. Salariile variaza intre 8 si 15 lire pe ora, brut.

Bulgaria, Ungaria si Austria le ofera celor in cautarea unui loc de munca posibilitatea sa se angajeze ca operatori in industria de prelucrare a lemnului (Bulgaria, salariu intre 360 de euro si 620 de euro brut lunar), muncitori in prelucrarea lemnului (Ungaria, salariul 820 de forinti brut pe ora) sau zugravi (Austria, salariu intre 1.200 si 1.500 de euro net pe luna). Se solicita cunoasterea limbii tarii in care se face angajarea sau a limbii engleze.

Candidatii interesati trebuie sa acceseze portalul national EURES - www.eures.anofm.ro, unde se pot vizualiza toate ofertele de munca disponibile, detaliate pe tari si ocupatii la sectiunea „Solicitanti de loc de munca”. De asemenea, poate fi contactat consilierul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca de pe raza de domiciliu si al carui contact se gaseste tot pe site. Toate serviciile EURES sunt gratuite.