Potrivit ANOFM, angajatorii din Marea Britanie ofera peste 200 de joburi, din care 60 de infirmieri, 60 de asistenti medicali, 58 de bucatari, 30 de ingrijitori personae si un sofer profesionist.

Din Germania vin 130 de oferte de munca pentru factori postali (15), soferi de camion (8), bucatari si barman (20) sau mecanici (10). Angajatorii germani mai angajeaza 7 sudori MIG- MAG/WIG, 6 hamali, 5 operatori stivuitori, 5 electricieni, 5 operatori CNC (laminor si strung), 5 electricieni industriali, 5 ingineri proces in tehnologia prelucrarii plasticului si a cauciucului, 5 soferi de camion pe distante lungi, 2 electricieni si un inginer sistem de navigatie satelit Galileo.

In Suedia sunt disponibile 55 de locuri de munca, cele mai multe pentru femei de serviciu, vopsitori auto, mecanici si tinichigii auto.

In Slovacia sunt disponibile 37 locuri de munca, din care 30 pentru soferi autocamion transport intern si international si 7 pentru ingrijitori de personae sau infirmieri.

Republica Ceha angajeaza 21 de romani, respectiv 15 soferi profesionisti de camion, 5 slefuitori si un sofer camion.

Angajatorii din Irlanda cauta cinci transatori macelasi, spaniolii vor sa angajeze un maseur, iar slovenii au nevoie de un sudor MAG 135.

In Norvegia se cauta un doctorand in departamentul biomedical si un postdoctorand in departamentul biomedical, iar in Belgia, un manager senior.

 Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand portalul EURES national, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul EURES ii poate indruma.