Cristi are 23 de ani si, in timp ce face un master in comert, lucreaza pentru bani si experienta la o banca. Slujba este una temporara, relateaza Stirile ProTV.

In prezent, in Romania exista aproape 53.000 de angajati temporar, aproape dublu fata de 2010. Multi dintre ei sunt studenti sau proaspat absolventi care au primit sanse sa castige experienta pe piata muncii, fapt care ar trebui sa-i ajute in viitor sa-si gaseasca mai repede un loc de munca stabil.

Sindicalistii atrag atentia ca aceste contracte sunt "fragile" si ar trebui sa reprezinte o optiune doar pe moment. Dar companiile care fac asemenea angajari temporare ies in castig. Isi gasesc personal pentru perioadele aglomerate sau vara, cand angajatii pleaca in vacanta. Atunci cand au nevoie de oameni pentru slujbe temporare, firmele apeleaza la agentii de munca. Acestia ii scutesc de multe drumuri pe angajatori.

Pana acum au aplelat la agenti de munca temporara firmele din retail, hoteluri, restaurante, constructii, auto sau agricultura.