Pe baza ultimelor studii, Business Insider a intocmit o lista cu cel mai indicate si cel mai putin indicate culori pe care ar trebui sa le purtam la locul de munca.

Culori pe care ar trebui sa le purtam la serviciu:

 1. Verde. Denota prospetime, siguranta si armonie. Este de asemenea asociat cu banii si culoarea verde a semaforului. Fiind o nuanta odihnitoare pentru ochi, este o alegere buna pentru cei care petrec multe ore in fata computerului.

2. Albastru. Culoarea adevarului si a intelepciunii, are un efect calmant si este asociata intelectului. Este indicata intr-un mediu tensionat.

3. Maro. Culoarea stabilitatii si a masculinitatii. Pentru femeile care lucreaza intr-un mediu dominat de barbati, un costum ciocolatiu le-ar putea mari credibilitatea.

4. Negru. O culoare puternica, ce induce sentimente de mister si seriozitate. Este de asemenea considerata eleganta si cu un efect de subtiere, dar e de preferat sa fie purtata in combinatii cu alte culori, pentru un echilibru cromatic.

Culori pe care NU ar trebui sa le purtam la serviciu:

1. Galben. Considerata cea mai vesela dintre toate nuantele, galbenul stimuleaza bucuria. Pentru lucrul la birou insa, cei care aleg sa se imbrace in galben pot fi considerati slabi sau neseriosi.

2. Gri. Aceasta culoare sugereaza pasivitatea, neimplicarea si lipsa de energie. O solutie ar fi purtarea sa in combinatie cu albastrul sau alte culori tonice.

3. Rosu. Culoarea pasiunii, dar si a agresivitatii este potrivita mai degraba pentru o prima intalnire decat pentru birou. Cercetatorii sustin ca aceasta se face vinovata de cresterea presiunii arteriale, iar intr-un mediu de lucru ar putea fi considerata ostila.

Alte culori pe care e de preferat sa le purtam cu moderatie sunt portocaliul (stimuleaza entuziasmul si atrage atentia), violet (aminteste de lux si regalitate, dar poate fi considerat si artificial) si alb (sugereaza curatenie si perfectiune, dar poate duce cu gandul si la timiditate sau rigiditate).

Sursa foto: www.stockfreeimages.com