Care sunt conditiile de aplicare

Orange First Step se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor indiferent de profilul facultatii, de forma de invatamant (zi, invatamant la distanta, taxa, buget) sau de anul de studii in care se afla, potrivit unui comunicat al Orange.

Tinerii isi pot alege perioada si departamentul in care vor face practica: Orange shop, IT, HR, PR, Comunicare, Marketing si Financiar - Contabilitate. Mai mult, acestia vor intelege ce inseamna un proces de vanzare, care sunt etapele sale, ce presupune munca intr-un call center de resurse umane, cum este definita cultura organizationala, cum se dezvolta si se implementeaza o campanie de comunicare, cum se nasc ofertele comerciale si cum se face mistery shopping.

Totodata, fiecare student va urma cursuri de dezvoltare profesionala si avea un mentor, care ii va ghida si ii va indruma constant, pe tot parcursul sesiunii de practica. 

In total, pe toata perioada verii se vor organiza trei sesiuni de practica, si anume intre 1-31 iulie, 1-31 august si1-30 septembrie, in mai multe orase din tara. La final, toti absolventii programului vor primi o diploma de absolvire si o adeverinta de practica pe care o pot folosi la facultate.

„Venim in completarea sistemului educational si facem legatura dintre angajatii cu o experienta bogata si tinerii aflati la inceput de cariera pentru ca ei sa descopere cum se transforma principiile teoretice invatate la facultate in exemple reale de succes”, a explicat Ioana Marcu, directorul de resurse umane de la Orange.

Inscrierile in acest program se fac online, pana pe 20 iunie. Selectia va avea loc in functie de rezultatele universitare si motivatia personala a fiecarui candidat.

Si Vodafone lanseaza un internship platit timp de 12 luni, pentru tinerii pasionati de tehnologie si marketing online. In plus, oficialii companiei sustin ca experienta in domeniu nu este obligatorie, participantii urmand sa o dobandeasca pe parcurs.

Candidatii pot alege online postul pe care doresc sa lucreze, in functie de aria de interes. La ora actuala, pe site-ul companiei de telecom sunt disponibile sapte pozitii, printre care inginer de transporturi, inginer de telecomunicatii, developer sau coordonator de echipa. Mai multe informatii despre joburile dispobile se gasesc pe site-ul Vodafone.


Cei interesati de internshipul Vodafone trebuie sa se grabeasca putin. Perioada de aplicare online a inceput pe 2 mai si continua pana pe 15 iunie. Urmeaza apoi selectia candidatilor (15 iunie - 1 august), timp in care acestia din urma vor trece prin diverse probe eliminatorii (interviu, test de aptitudini, test tehnic, test de limba engleza, studiu de caz). Desfasurarea propriu-zisa a programului de practica va incepe la 1 septembrie si va dura un an.