Datele studiului citat, realizat de Comisia Europeana, arata ca femeile sunt reprezentate in proportie de 10,3% in consiliile companiilor din Romania, o cifra mai mica fata de media europeana de 13,7%.

In ceea ce priveste femeile in functii de conducere, insa, acestea detin 9,1% din pozitiile de CEO, fata de numai 3,3 %, cat este media Uniunii Europene.

Femeile din Romania reprezinta 30,6% din directorii executivi, adica de trei ori mai mult comparativ cu restul tarilor din Uniune.

Mai mult de trei sferturi dintre romania (80%) si 88% dintre europeni sunt de parere ca, in cazul unor competente similare, femeile ar trebui reprezentate in egala masura ca barbatii in pozitiile de conducere din companii, iar 76% dintre ei s-au declarat in favoarea adoptarii unei legislatii care sa reglementeze acest lucru. In cazul in care legea ar fi aprobata, aceasta ar afecta aproximativ 5.000 de companii, dintre care 200 numai in Romania.

Intre 2003 si ianuarie 2012 proportia femeilor din Romania aflate in functii de conducere a oscilat intre 10 si 20%.

Cercetarea a fost realizata pe cele mai importante firme in fiecare dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, fiind luate in calcul un numar de 588 de companii, carora le corespund 6.046 de membri in consiliile directoare.