Cele mai multe posturi vacante se gasesc in Bucuresti, Iasi, Sibiu, Bacau si Cluj si se adreseaza persoanelor cu studii medii, profesionale, dar si lucratorilor necalificati (7591 de locuri), potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Cele mai multe pozitii libere sunt cele de muncitori necalificati in industria de imbracaminte (618), agenti de securitate (131), lucratori comerciali (125), soferi de camion (112), vanzatori (94), electricieni in constructii (60) si mecanici auto (45).

In ceea ce priveste oferta de munca pentru persoanele cu studii superioare, aceasta este ceva mai mica: aproape 600 de pozitii de middle si top-management sunt disponibile la nivel national.

Cei mai cautati sunt inginerii in constructii civile, industriale si agricole, inginerii de telecomunicatii, inspectorii de asigurari, programatorii, medicii stomatologi, ofiterii bancari si bibliotecarii.

Pentru a afla mai multe informatii despre joburile disponibile, te poti adresa Agentiei Teritoriale pentru Ocuparea Fortei de Munca sau poti accesa site-ul anofm.ro, unde gasesti lista cu toate pozitiile vacante, din fiecare judet!