"Expertul în dezvoltare durabilă este o ocupaţie aplicabilă în economie şi finanţe, sănătate, educaţie, mediu, industrie sau infrastructură. Vorbim despre o ocupaţie de viitor, conectată la realitate (...) Ne dorim ca expertul în dezvoltare durabilă să devină o ocupaţie indispensabilă pentru orice organizaţie din România. Fie că vorbim de administraţia publică, fie de mediul privat sau societatea civilă, experţii vor fi cei care vor uni interesele acestor entităţi pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă", a declarat consilierul de stat pe probleme de dezvoltare durabilă, Laszlo Borbely, citat în comunicat.

Potrivit sursei menţionate, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului îşi propune să creeze grupuri de experţi, conectaţi în reţele naţionale, care să lucreze pentru îndeplinirea obiectivelor înscrise în Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă, respectiv sănătate şi bunăstare, eliminarea sărăciei, eliminarea foametei, muncă decentă şi creştere economică.

Ordinul privind modificarea şi completarea nomenclatorului Clasificării ocupaţiilor din România cu ocupaţia de "expert în dezvoltare durabilă" a fost semnat de ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de preşedintele Institutului Naţional de Statistică, se mai arată în comunicat.