Aceasta a respins informaţiile vehiculate privind existenţa unui număr de un milion de şomeri apăruţi în ultimele luni în urma restricţiilor impuse în primăvară de autorităţi.

"Le mulţumesc tuturor angajatorilor care au făcut angajări în această perioadă. Conform datelor REVISAL, date oficiale puse la dispoziţie de Inspecţia Muncii, avem cu peste 15.000 de angajaţi activi mai mulţi decât aveam la începutul anului. Ce îmi arată acest lucru: oamenii au încredere că ne revenim, şi o să ne revenim. (...) Cei care mint despre milionul de şomeri, mă refer la PSD (...)", a afirmat Alexandru, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a menţionat că Guvernul a acordat, până în prezent, suma de 7,2 miliarde de lei unui număr de 1,4 milioane de angajaţi, în cadrul măsurilor de sprijin a salariaţilor afectaţi de pandemie.

"Cel mai vizibil rezultat al Ministerului Muncii a fost cel legat de sprijinul acordat de Guvern pentru cei care au fost greu încercaţi, mă refer la angajatori şi angajaţi, în acest an, în perioada pandemiei. Cifrele vorbesc de la sine: sunt 7,2 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajaţi. (...). Am acordat 4,9 miliarde de lei pentru şomajul tehnic, 2,1 miliarde de lei pentru măsura constând în 41,5% din câştigul salariat brut, am plătit 87,9 milioane de lei pentru părinţii care aveau în îngrijire un copil până în 12 ani în zilele în care şcoala a fost, respectiv este, închisă, 27,5 milioane de lei pentru telesalariaţi", a precizat sursa citată.

Şefa de la Muncă a dat asigurări că măsurile de sprijin pentru angajatori şi angajaţi vor continua şi în lunile următoare.

"Toate aceste măsuri au fost acordate pentru că am ştiut că dacă toţi aceşti oameni care muncesc şi-au plătit taxe şi impozite, au muncit şi prin munca lor au contribuit la resursele bugetului, este datoria noastră să fim alături de ei în această perioadă grea. Vom fi în continuare, măsurile vor merge şi în lunile următoare, nu îi vom abandona pe români, asta vă pot spune cu certitudine", a adăugat ea.

România se află între țările UE care au înregistrat creșteri mici a numărului de șomeri în timpul pandemiei. Potrivit Eurostat, România înregistrează o rată a șomajului de 5,3%, între cele mai scăzute din UE. La polul opus se situează Spania (16,2%), Italia (9,7%) şi Lituania (9,6%).