Potrivit companiei, poziţiile deschise în prezent pentru recrutare vizează atragerea de talent preponderent din zona tehnică şi de inginerie software.

Adobe România este cel mai mare centru de Research & Development (R&D) al Adobe din zona EMEA, iar echipele locale sunt specializate în soluţii de Cloud Computing, Big Data şi design grafic.

Expertiza şi pregătirea celor pe care îi cooptăm în echipa locală a permis campusului din Bucureşti să se dezvolte către zonele de Cloud Computing şi Big Data, precum şi să aducem şi să păstrăm în România dezvoltarea şi cercetarea pentru produse recunoscute ale Adobe, cum ar fi Adobe Analytics, Adobe Advertising Cloud, Adobe XD, Adobe Experience Platform. Inginerii noştri au ocazia să inoveze şi să lucreze cu tehnologii noi şi interesante, precum şi să interacţioneze cu clienţi internaţionali de anvergură. Cele 100 de pozitii deschise sunt atât pentru juniori, cât şi pentru seniori, care asigură un mix ideal pentru echipe de produs software”, a declarat un director din cadrul Adobe, Cris Radu.

Rata de retenţie a angajaţilor din cadrul Adobe România se apropie de 90%, un procent ridicat atât în raport cu media pieţei de IT din România, dar şi comparativ cu alte campusuri ale Adobe, potrivit companiei.

Conform studiului Aon Hewitt la care au răspuns angajaţi ai Adobe România, cele mai apreciate beneficii ale angajaţilor Adobe sunt pachetele de acţiuni oferite la angajare sau pentru performanţă anuală şi programele de economisire prin achiziţie de acţiuni la preţuri preferenţiale, decontul activităţilor pentru un stil de viaţă activ (abonamente sală, echipament sportiv, de fitness), training-urile din campus şi accesul la conferinţe specializate, locale sau internaţionale. De asemenea, angajaţii au apreciat de posibilitatea de a lucra împreună cu colegi foarte pregatiti şi motivaţi, la proiecte interesante şi provocatoare”, se arată în comunicat.

În prezent, echipa Adobe România are un procent de 30% femei, iar vârsta medie a angajaţilor este 33 ani, în timp ce vechimea medie în organizaţie este de 4 ani.