Contractul include inchirierea a patru etaje din cea de-a treia cladire din cadrul proiectului de birouri AFI Park, cu posibilitatea de extindere catre alte spatii, potrivit planurilor de dezvoltare ale Endava. Compania ocupa deja doua etaje in AFI Park 1, care vor fi relocate in cea de-a treia cladire in decembrie 2014, in timp ce isi va extinde activitatea pe doua etaje aditionale.

"Rezultatele pe care le avem in ceea ce priveste inchirierile, respectiv AFI Park 1, inchiriat in proportie de 100%, AFI Park 2, cu 96% din spatii inchiriate si recentul contract de pre-inchiriere pentru AFI Park 3 semnat cu Endava ne motiveaza sa demaram in primul trimestru al acestui an constructia a 27.000 de metri patrati aditionali de suprafata inchiriabila in AFI Park 4 si AFI Park 5", a declarat, intr-un comunicat, David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania, noteaza Mediafax.

Cladirile 2 si 3 vor fi livrate in aprilie, respectiv decembrie 2014, fiecare avand 12.150 metri patrati inchiriabili. Constructia ultimelor doua cladiri ale complexului, AFI Park 4 si AFI Park 5, cu o suprafata totala inchiriabila de 27.000 mp, va incepe in primul trimestru al acestui an.

Spatiile inchiriate de Endava reprezinta 40% din suprafata AFI Park 3, parte a complexului AFI Park, care in total va cuprinde cinci cladiri de birouri. Complexul este amplasat in imediata apropiere a centrului comercial AFI Palace Cotroceni, primul proiect dezvoltat de AFI Europe in Romania.

"Compania noastra este intr-o continua extindere si ne bucuram ca am gasit in AFI Park un proiect de spatii de birouri care sa corespunda cerintelor noastre si planurilor de crestere a echipei din Bucuresti 100 de persoane pana la sfarsitul anului 2014. AFI Park are o serie de avantaje pentru noi din punctul de vedere al locatiei si al accesului cu mijloace de transport in comun, a serviciilor disponibile in cadrul AFI Palace Cotroceni, a locurilor de parcare, dar si din perspectiva faptului ca suntem aproape de universitati si exista posibilitati de extindere in cadrul aceluiasi complex de birouri", a declarat Radu Grosu, delivery director pentru centrul de dezvoltare al Endava din Bucuresti.

Endava este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT, avand mai mult de 1.000 de angajati in sediile din Bucuresti, Cluj si Iasi. Compania a anuntat ca planifica o crestere de 25% pe an a personalului din Romania in urmatorii doi ani. Endava are aproape 300 de angajati la Bucuresti, implicati in proiecte de dezvoltare software in principal pentru clienti din Marea Britanie si SUA din domenii cum ar fi cel bancar, plati electronice, media si publishing.

"AFI Park beneficiaza de o cerere exceptionala pentru proiect, in special din partea companiilor din industria IT&C, intrucat cele doua etaje pe care Endava le va elibera in prima cladire ca urmare a relocarii au fost deja inchiriate catre companii din acest domeniu, ceea ce intareste pozitia complexului de hub IT&C. Una dintre aceste companii a inchiriat integral, de asemenea, si tot spatiul neocupat de la parterul cladirii AFI Park 1, insumand o suprafata totala de 3.000 de metri patrati", se mentioneaza in comunicat.

AFI Europe Romania a mai dezvoltat centrul comercial AFI Palace Ploiesti si are in vedere constructia a doua noi proiecte de retail, la Arad si Bucurestii Noi.