Potrivit unei analize a site-ului careercast.com, care a luat in considerare gradul de responsabilitate pe care il implica fiecare profesie in parte, meseria de medic chirurg a rezultat ca fiind cea mai stresanta din lume.

Pe locul second se regasesc pilotii de avioane comerciale, care sunt urmati de fotojurnalisti.

Specialistii in resurse umane noteaza ca celelalte profesii din topul celor mai grele meserii, desi nu implica un nivel de stres la fel de mare ca intr-o sala de operatie, intr-o cabina de avion sau ca intr-o zona de razboi, sunt de asemenea joburi care iti provoaca cresteri de tensiune sau insomnii.

Astfel, urmatoarele meserii stresante in top sunt cea de manager de cont, agent imobiliar si de doctor generalist.

Meseria de jurnalist se afla, de asemenea, printre cele mai stresante joburi din lume, din cauza termenelor limita foarte stranse si a lucrului permanent contra cronometru.

De cealalta parte, joburile care implica cel mai mic nivel de tensiune sunt considerate cea de statistician, nutritionist, analist programator sau cea de astonom.

Nici matematicienii sau istoricii nu par a se stresa foarte mult la munca, avand in vedere ca acestia aplica teorii si formule pentru a rezolva probleme sau analizeaza si inregistreaza informatiile dintr-o anumita perioada, mai scrie careercast.com.