Angajatii din Educatie sunt primii care primesc lefurile mai mici, pentru ca in invatamant indemnizatiile de concediu se platesc in avans, pentru iulie si august.

De luna viitoare, insa, vor pierde un sfert din salarii toti angajatii de la stat. Asa ca cei mai multi se gandesc deja la ce cheltuieli mai pot fi taiate de pe lista, de la telefonul mobil, haine si chiar pana la mancare.

Patru rosii, doi ardei, o ceapa, o jumatate de kilogram de castraveti si 400 de grame de telemea. Atat si-a permis Claudia, o tanara care preda limba franceza la o scoala din Bucuresti. A trebuit sa se incadreze in 10 lei, pentru ca incepand din aceasta luna va lua 620 de lei in loc de 825.

Absolut toti salariatii din invatamant au fost necajiti vineri indiferent ca sunt invatatori, profesori sau fac parte din personalul auxiliar.

Urmeaza in august si ceilalti bugetari, care vor pierde un sfert din salariu. Pentru cei mai mai multi dintre ei lovitura vine dupa ce au ramas si fara sporuri. Scapa numai angajatii de la finante.

Prin toate aceste taieri, Guvernul spera sa economiseasca peste un miliard de euro.