Dascalii au lansat un apel si catre alti profesori sa li se alature. Presedintele Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater, Anton Hadar, a adresat un apel catre ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sa vina sa discute cu protestatarii. "Nu ne inraiti, veniti aici", a fost mesajul lui Hadar, potrivit Mediafax.

Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor , a susitinut la randul sau ca va ramane toata noaptea la minister si ca apteapta o reactie din partea colegilor. " Sunteti nemultumiti? Va este teama de pierderea locurilor de munca? Ati fost lezati de declaratiile facute de premier, ministrul Educatiei? Veniti aici", a fost apelul lui Marius Nistor.

Acesta a subliniat ca singura solutie este ca "acest ministru" sa-si dea demisia.

Decizia a fost luata in urma intalnirii de joi seara a liderilor federatiilor sindicale din invatamant.

Liviu Pop, secretarul general al FSLI a declarat ca nu stie ce se va intampla vineri in scoli, daca profesorii vor opri sau nu activitatea.

"Nemultumirea este asa de mare in invatamant incat, s-a vazut - greva foamei - 52 - 53 de zile - fara rezultat. Din declaratiile unor ministri nu se va intampla nimic daca vor intra o mie de oameni in greva foamei. Protestul spontan a inceput joi, la ora 12.00, la Ministerul Educatiei. Va continua pana cand ministrul Educatiei va pleca ", a spus Pop.

Inca de joi de la pranz au aparut nuclee de nemultumire si in Ministerele Muncii, Educatiei, Sanatatii, in institutii de unde parte dintre angajati au primit in ultimele doua luni, jumatate din banii cu care erau obisnuiti. Totul se datoreaza protestelor spontane din toata tara ale angajatilor din Finante.