Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 5.000 de cazuri din toata tara, care a analizat motivele pentru care judecatorii de la curtile de apel au anulat in instanta deciziile de sanctionare disciplinara impuse de angajatori in perioada 2008 - 2010.

"Emiterea deciziei de sanctionare disciplinara trebuie sa fie redactata cu maxima atentie, iar dupa redactare aceasta trebuie sa fie verificata cu textul de lege in fata pentru a se urmari daca au fost trecute toate elementele impuse de lege. Acolo unde legea impune o descriere (descrierea faptei sau precizarea motivelor pentru care au fost respinse apararile salariatului), angajatorul trebuie sa descrie cat mai amplu si cat mai detaliat faptele sau motivele, mergandu-se pana la precizarea eventuala a orei in care a avut loc abaterea disciplinara, daca se poate identifica o anumita ora", a spus avocatul Costel Gilca, managing partner al casei de avocatura Gilca & Vasiliu.

El este considerat unul dintre cei mai buni avocati in dreptul muncii de pe piata locala, lucrand anterior la Curtea de Justitie a Uniunii Europene de la Luxemburg. Autor a 12 carti de dreptul muncii, Gilca a administrat cea mai mare actiune colectiva introdusa in Romania, aproximativ 10.000 de dosare ale fostilor militari.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.zf.ro