La noi, un doctor castiga in medie 310 euro. In Elvetia, Franta, Marea Britanie sau Italia, lefurile sunt de 20, poate de 30 de ori mai mari.

La noi vin sa se faca doctori cetatenii moldoveni. Cu alte cuvinte singurii care mai vad in Romania o tara de viitor sunt absolventii din Republica Moldova care nu au inca cetatenie. Pentru moldoveni sunt doar trei locuri bugetate, restul pot intra la taxa.

Romanii, din 1.300 inscrisi, doar 388 vor invata gratuit. Ceilalti pot face medicina la "cu taxa", unde dau 6.000 de lei pe an, desigur daca se concentreaza si iau nota 5. Pe de alta parte, in Irlanda, Danemarca sau Anglia, tari in care spera ai nostri sa profeseze un an de medicina costa peste 10.000 de euro.

La medicina militara sunt 51 de locuri. Institutului Medico-Militar i-au fost aprobate 51 de locuri pentru UMF "Carol Davila" din Bucuresti.

Durata examenului a fost de doua ore si jumatate pentru specializarile Medicina, Medicina Dentara si Farmacie si doua ore pentru Asistenta Medicala Generala si Moase.