In perioada 26-27 octombrie va avea loc o noua editie a targului de cariera Angajatori de Top, la care sunt asteptati peste 15.000 de persoane cu experienta, studenti si proaspat absolventi. 

Evenimentul va gazdui peste 90 de angajatori, iar in functie de numarul companiilor participante, top 5 cele mai bine reprezentate domenii sunt: IT si telecom, outsourcing (BPO), bunuri de larg consum, financiar-bancar si inginerie. Celelalte domenii prezente la eveniment sunt: farma, retail, audit si consultanta.

1.         IT si Telecom                          38%
2.         BPO                                        13%
3.         FMCG                                     10%
4.         Banking&Finance                   10%
5.         Inginerie                                  7%

In urma unei statistici realizate pe site-ul www.hipo.ro, portalul ce gazduieste evenimentul Angajatori de Top, celor mai vizualizate domenii de catre candidatii care se afla in cautarea unui job sunt:

1.         Contabilitate, Finante
2.         IT&C
3.         Client service
4.         Marketing
5.         Inginerie&Constructii
6.         Resurse Umane
7.         Banci
8.         Management – Consultanta
9.         Achizitii - Logistica
10.       Vanzari
11.       relatii Publice
12.       Farmacie, Medicina

Diversitatea oportunitatilor de cariera, numarul si dimensiunea companiilor participante, cele peste 25 ore de conferinte si workhopuri sustinute de reprezentati ai companiilor prezente, definesc evenimentul Angajatori de Top ca fiind cel mai mare la nivel national.

In ceea ce priveste profilul candidatului din ce in ce mai des intalnita este tendinta angajatorilor de a urmari pe langa competentele tehnice si nivelul de adaptabilitate la echipa, flexibilitatea si abilitatile de comunicare.

Planurile noastre curente de recrutare sunt axate preponderent pe posturi de nisa, care necesita in general studii superioare tehnice si experienta anterioara in inginerie sau fabricatie, inclusiv pozitii cu responsabilitati de management proiect si/sau management echipe. Candidatul ideal pentru noi are insa nu doar competente de specialitate solide, dar demonstreaza si deschidere catre multiculturalitate si nou, lucreaza bine in echipa si stapaneste cel putin o limba straina” a declarat Camelia Vaduva, manager departament recrutare si managementul carierelor Grup Renault Romania.

Dintre companiile care vin cu oferte de angajare in cadrul evenimentului sunt: McDonald's Romania, ING Asigurari de Viata, ProCredit Bank, HP, Genpact, JTI, Samsung Electronics Romania, BRD – Groupe Société Générale, Ubisoft, Optaros, Freescale, British American Tobacco,Raiffeisen Bank, Ernst&Young, L’Oreal Romania, Microsoft, Dell, ENEA, Oracle, BCR, Adrem Invest, Endava, Wipro Technologies, Webhelp, Cegeka, Stefanini, Ixia, Computer Generated Solutions, Intel, Bitdefender, TeamNet Collaborate, Bearing Point, Luxoft, Route 66, 1&1 Internet Development, Accenture, Grup Renault Romania, Adecco, Lidl, Vodafone.

Accesul publicului la eveniment va fi permis vineri 26 octombrie, in intervalul 10:00 – 18:00 si sambata 27 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului, Bucuresti.