S-au inasprit conditiile de acordare a ajutorului de somaj. In ce cazuri se suspenda indemnizatia VIDEO
Toti somerii din Romania care refuza chiar si o singura data posturile oferite de autoritati risca sa isi piarda ajutorul acordat de stat. Legislatia din domeniul muncii este din ce in ce mai dura. In jur de 1.400 de persoane au nesocotit asta anul trecut si au avut numai de suferit.
Autoritatile si-au pierdut rabdarea cu cei care si-au facut un obicei din a sta acasa, desi sunt in putere. De pilda, un barbat din Bucuresti, in varsta de 33 de ani, care lucra ca agent de securitate a fost concediat acum cateva luni, iar statul i-a oferit rapid un alt loc de munca, in acelasi domeniu. Insa el a refuzat in mod nejustificat. Asa ca a ramas fara ajutorul de somaj.
La fel a patit si o doamna, tot din Capitala, care si-a depus dosarul de somaj anul trecut, dupa ce a fost disponibilizata de la o companie unde ocupa postul de lucrator comercial. A preferat sa stea acasa, dar statul a decis ca acest lucru nu mai e posibil cu sustinerea autoritatilor.
Fara ajutor de somaj a ramas si un barbat de 27 de ani, agent de vanzari, care a refuzat incadrarea pe acelasi post la o alta companie.
In total, 1.453 de romani au fost pedepsiti in 2011. Daca pana acum somerii puteau refuza slujbele oferite in domeniu si cursurile de calificare fara sa fie penalizati, acum autoritatile nu-i mai iarta pe cei care stau acasa pe banii celor care merg zi de zi la munca.
Daca nu va regasiti in niciunul dintre joburile disponibile in orasul dumneavoastra, dar nici nu vreti sa pierdeti ajutorul de somaj, ati putea lua in calcul varianta relocarii. Circa 1.600 de someri romani au acceptat in 2011 sa-si mute domiciliul acolo unde li s-a oferit o slujba. Iar alti 1.500 parcurg zilnic peste 50 de kilometri pana la noul loc de munca.
Pe acelasi subiect: