Universitatea din Craiova a primit in aceasta saptamana o delegatie din partea The Open University of China, cu care a semnat un acord de colaborare prin intermediul caruia studentii chinezi vor putea studia viticultura si degustarea vinului la Facultatea de Agronomie.

De asemenea, in cadrul acordului de colaborare sunt incluse programe de plasament la producatorul de vin de la Vanju Mare.

"Triplul parteneriat are ca obiectiv prioritar organizarea la Facultatea de Agronomie din cadrul Universitatii din Craiova a unor cursuri de formare pentru degustatorii de vin, fapt ce reprezinta o inovatie pentru piata muncii din China, aceasta activitate nefiind cuprinsa inca in nomenclatorul ocupatiilor din China. In cadrul acestei vizite, partile au discutat amanunte despre cursuri, posibilitatile de cazare si taxele practicate de universitatea noastra. Exista taxe speciale pentru studentii din afara Uniunii Europene", a declarat profesorul Cristiana Teodorescu, prorectorul Universitatii din Craiova, citata de Mediafax.

Chinezii, care au venit marti si au plecat sambata dimineata, au vizitat Domeniile Vanju Mare, unde au degustat vinuri.

Totodata, rectorul Universitatii din Craiova a spus ca in urmatorii ani numarul studentilor straini care invata la Universitatea din Craiova ar putea creste considerabil pentru ca aceasta nu este singura colaborare pe care urmeaza sa o incheie institutia de invatamant.

"Ambasada Irakului mi-a propus sa infiintam o Facultate de Mecanica-agricola in Irak impreuna cu ei. Kazahstanul ne-a propus o cooperare pe tehnologia constructiilor de masini", a precizat profesorul Dan Claudiu Danisor.

El a explicat ca este important ca numarul de studenti straini de la Universitate sa compenseze plecarea elevilor si a studentilor romani in Europa de Vest.