In urma discutiileor de astazi de la Ministerul Educatiei, sindicalistii au fost mandatati sa vina cu propuneri pentru realizarea unui document cadru, pentru acordarea sporurilor in invatamant. Liderii sindicali nu dau multa credibilitate Guvernului, sustinand ca propunerile lor vor fi blocate la Ministerul Finantelor sau la cel al Muncii.

Tocmai de aceea, cadrele didactice sunt hotarate sa boicoteze anul scolar, mai ales ca propunerile lor la legea educatiei nationale nu au fost luate in seama de minister.

"Noi facem greva in iunie, din cauza proiectului legii educatiei, pentru ca daca se va aplica in forma actuala riscam sa scada calitatea in invatamat. Pe de alta parte, si ministerul, si Guvernul sunt depasiti de problema salarizarii in invatamant", a spus secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop, citat de Mediafax.

Mai mult de jumatate dintre cadrele didactice din tara au fost ieri in greva generala de o zi, principalele nemultumiri ale acestora vizand salarizarea, noul proiect al legii educatiei si disponibilizarile anuntate in sistem.

Din cauza grevei de ieri, in unele scoli a fost amanata proba de competente digitale pentru bacalaureat, care s-a desfasurat pe parcursul acestei saptamani.

In prezent, sindicatele strang semnaturi pentru declansarea grevei generale in jurul datei de 7 iunie.