Dascalii au intocmit si formele legale pentru a declansa o greva generala pe perioada nedeterminata pentru ca au trecut prin toate formele de protest, de la pichete, la mitinguri, marsuri si greve de avertisment.

Problema este ca tocmai din cauza acestor manifestari, elevii au fost de la inceputul anului si pana acum intr-o vesnica vacanta.

Scoala a inceput pe 14 septembrie. Dupa nici doua luni, elevii se imbolnaveau pe capete de gripa cea noua, asa ca institutiile se inchideau una cate una in noiembrie.

N-am iesit bine din toamna ca iarna grea, cu nametii ei, le-a dat iarasi liber scolarilor.

Primavara a venit peste ei cu o avalansa de ore libere, pentru ca dascalii au intrat intr-o serie de proteste in cascada. In lunile martie si aprilie profesorii au iesit in strada in fiecare zi.

Daca tragem linie, sunt sute de ore pierdute de elevi, care ar trebui recuperate cumva, candva. Directorii din fiecare scoala sunt obligati sa se asigure ca exista un plan, iar inspectorii sa verifice daca el se si respecta. In realitate insa, nimeni nu stie daca aceste cursuri au fost sau nu sustinute.

Cea mai grava situatie este la Buzau, unde profesorii nu au intrat la ore timp de trei saptamani. Acum, fiecare curs se lungeste cu zece minute.