Seful BCE a angajat o noua purtatoare de cuvant. Atuul expertei in comunicare a uimit intreaga lume diplomatica
Christine Claire Graeff, noul purtator de cuvant al BCE
Presedintele BCE, Mario Draghi, unul dintre cele mai importante personaje in filmul crizei din zona euro, si-a angajat un nou sef al departamentului de comunicare in persoana Christinei Claire Graeff, care cunoaste, printre altele, obiceiurile pupatului la intalniri de afaceri la diverse culturi.
Christine Claire Graeff (39 de ani) a fost numita director general pentru servicii de comunicare si lingvistica la Banca Centrala Europeana (BCE), potrivit unui comunicat transmis vineri de institutia de la Frankfurt.
Graeff o va inlocui pe Elisabeth Ardaillon-Poirier, care va prelua o functie de consultant al Consiliului Executiv al bancii.
Ca director de comunicare, Graeff il va ajuta pe Mario Draghi sa-si comunice ideile si viziunea catre cetatenii UE, guvernele diferitelor state europene si pietele financiare, intr-o perioada critica pentru viitorul zonei euro. Tot ea va fi responsabila de eficientizarea comunicarii interne in cadrul BCE, una dintre cele mai multiculturale institutii europene.
Contactata de Bloomberg, Graeff a refuzat sa comenteze.
Cunoaste subtilitatile pupatului in businessul international
Printre atuurile de comunicator intercultural, Graeff cunoaste subtilitatile pupatului in business-ul international, noteaza Bloomberg, preluata de Mediafax.
"Pentru ca un sarut nu este neaparat doar atat", scrie Graeff intr-un articol publicat in 2009 pe site-ul grupului Brunswick. Noul purtator de cuvant al sefului BCE a creat un "ghid" pentru cei care calatoresc si se pupa in diverse tari din intreaga lume.
Grupul britanic Brunswick este una dintre cele mai mari companii de comunicare cu servicii specializate destinate institutiilor financiare. Spre exemplu, in Belgia se obisnuieste un sarut "pe trei obraji", in timp ce francezii prefera doar doua miscari, iar pupatul nu este neaparat obisnuit in intalnirile de afaceri. Spaniolii se pupa uneori la sfarsitul intalnirilor, iar in Italia, tara de origine a lui Draghi, locuitorii din nord schimba doua saruturi, iar cei din sud trei.
In schimb, germanii nu au practic niciun obicei in privinta pupatului la intalnirile de business, veste proasta in contextul relatiilor tensionate dintre Draghi si Berlin.
La barbati exista reguli suplimentare. "Obrajii barbatilor nu ar trebui sa se atinga decat ca simbol al unei stranse prietenii sau al unei intalniri emotionante", scrie Graeff in ghidul sau.
Aceste aprecieri ar putea fi utile Consiliului Guvernatorilor BCE, care nu a mai avut un membru de sex feminin de la expirarea mandatului lui Gertrude Tumpel-Gugerell, in luna mai a anului trecut.
Graeff se trage dintr-o familie franco-germana si vorbeste, pe langa cele doua limbi, si engleza, spaniola si italiana. Ea s-a alaturat echipei Brunswick din Frankfurt in 2001 si este sefa diviziei de institutii financiare a companiei. Printre specializarile sale se numara pozitionarea companiilor, fuziunile si achizitiile, dar si crizele si restructurarile.
La BCE, Graeff va fi responsabila de relatiile cu presa si publicul, cu publishing-ul, evenimentele, protocolul si serviciile lingvistice, atributii pe care le va prelua la 1 ianuarie. Predecesoarea sa, Elisabeth Adraillon-Poirier, va prelua o functie de consultant al Consiliului Executiv al bancii.
Mai multe despre:
#Banca Centrala Europeana#afaceri internationale#Mario Draghi#relatii publice#specialist in comunicare
Pe acelasi subiect: