Unii dintre centurioni au mers pana intr-acolo incat s-au luptat si cu politistii italieni. Protestatarii au denuntat o injustitie care nu poate continua.

"Mi-am castigat traiul in acest fel de ani de zile"

Unul dintre barbatii care au participat la protest, Davide, a povestit pentru Euronews ca lucreaza ca "gladiator" de aproximativ 20 de ani. "Este absurd. Mi-am castigat traiul in acest fel de ani de zile, sustinandu-mi familia, iar acum ei vor sa ne dea afara", a declarat el, comentand ca "Monti i-a aruncat pe gladiatori leilor".

Centurionii subliniaza ca ei creeaza o atmosfera speciala in acest punct de reper faimos al capitalei italiene. Ei insista asupra faptului ca ofera un serviciu popular si ca prin costumele pe care le poarta evoca atmosfera Romei antice.

Insa Ministerul italian al Culturii afirma ca acestia au devenit "prea agresivi" si este necesar sa obtina permise.

Politia i-a amendat, saptamana trecuta, pe unii dintre "gladiatori", care nu detineau "autorizatia corecta". Primarul Romei Gianni Alemanno a insistat ca este necesar ca acestia sa respecte reglementarile. "Nu ne vom lasa santajati. Fie centurionii accepta regulile, fie pleaca", a declarat el, potrivit unui comunicat.