Diplomele de 3,6 milioane de dolari. Cat castiga absolventii de MBA

Preturile programelor de administrare a afacerilor (Master in Business Administration) variaza intre 3.000 si 100.000 de dolari, in functie de domeniul studiat, prestigiul universitatii in care se preda, notorietatea profesorilor, conditiile de studiu, oportunitatilor oferite etc.

Desi la inceput, multi dintre cei care urmeaza cursurile unui program de Master of Business Administration (MBA) viseaza sa-si lanseze start-up-uri, dupa finalizarea studiilor, cei mai multi absolventi ajung sa lucreze pentru marile corporatii, pentru a capata astfel experienta necesara demararii propriului business, potrivit unui studiu comandat de Bloomberg Businessweek.

Cei care reusesc sa termine un MBA capata deprinderi practice, nu numai teoretice, care-i vor ajuta mai tarziu sa poata sa conduca business-uri de succes, dar si sa creeze afaceri noi, arata cercetarile recente.

Incepand cu 2011, Tiffin University Romania, furnizorul celui mai bun program de MBA/EMBA de pe piata romaneasca, conform Topului MBA al Ziarului Financiar, ofera tuturor absolventilor de MBA (indiferent de programul absolvit sau anul absolvirii) posibilitatea depunerii “Juramantului MBA” in cadrul unui eveniment anual, ce va avea loc pe 21 octombrie.

“Juramant MBA” reprezinta un concept initiat de catre un grup de tineri absolventi ai Harvard Business School si imbratisat de studentii mai multor scoli din Statele Unite ale Americii, prin care se urmareste crearea unei comunitati de lideri de afaceri pentru care, in plan personal, aspectele morale si etice sunt la fel de importante ca aspectele financiare.

MBA este acronimul pentru Master of Business Administration si inseamna un program in urma caruia absolventul primeste o diploma in managementul afacerilor, diploma ce valoreaza extrem de mult pe piata muncii.

Citeste si:

Start-up sau manager intr-o multinationala? La ce cariere viseaza absolventii programelor de MBA

Topul celor mai bune scoli de business din lume