"Noi nu avem un somaj mare in Romania. Fata de alte tari europene stam chiar foarte bine. In momentul acesta rata somajului este de 4,8% si e in scadere. Ea a fost mai mare anul trecut, cand am fost si noi afectati de criza. In momentul acesta este rezonabila, in scadere, pe un trend descendent”, a spus Lazaroiu, noteaza Mediafax.

Ministrul Muncii a adaugat ca Romania are un obiectiv foarte important in urmatorii zece ani, respectiv ca rata de ocupare la nivelul tarii sa creasca de la 63%, cat este in prezent, la 70%.

"In momentul acesta noi avem o rata de ocupare in Romania de 63%. Ne-am angajat prin «Strategia 2020» ca pana in anul 2020 sa ajungem la o rata a ocuparii de 70%, deci de la 63 la 70%. Nu este un angajament prin care noi vrem sa le facem pe plac celor de la Bruxelles sau ceva de genul acesta. E un angajament care ajuta in primul rand Romania", a afirmat el.

Lazaroiu a adaugat apoi ca Romania nu poate sa aiba o economie puternica daca nu creste rata ocuparii si daca nu reuseste sa aduca pe piata fortei de munca cat mai multe persoane care sunt apte de munca.