Astfel, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Spiru Haret, Federatia Alma Mater si Federatia Educatiei Nationale au anuntat aseara ca nu renunta la greva si ca, incepand de astazi, refuza sa mai treaca note in cataloage, sa incheie medii si sa ia parte la examene.

"Birourile executive ale celor patru federatii sindicale reprezentative din invatamant, reunite in sedinta comuna in data de 02 iunie 2010, au decis continuarea actiunilor de protest, conform calendarului comun stabilit in data de 12 mai 2010", se arata intr-un comunicat comun al sindicalistilor din Educatie.

Acestia au precizat ca, incepand de astazi, vor refuza sa treaca note si calificative in cataloage, ca nu vor participa la examenele nationale si la niciun fel de evaluare si ca nu vor incheia situatia scolara, toate acestea insemnand, potrivit comunicatului, "blocarea sfarsitului de an scolar".

Greva generala anuntata ca incepand din 31 mai in intreg sistemul bugetar a antrenat mai multi protestatari doar in prima zi, cand pe langa sindicatele din educatie si administratia publica, au mai participat la proteste politistii, vamesii sau personalul medical.

Pe 1 iunie, randurile grevistilor s-au mai subtiat, singura actiune memorabila fiind cea de la metrou, care a blocat activitatea pana la ora 12.00.

Ieri, si functionarii din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie au anuntat ca suspenda greva, din cauza presiunilor exercitate de putere, la nivel local, asupra protestatarilor.