"Vor fi analizate in jur de 12 amendamente ale parlamentarilor care sustin coalitia de guvernare, dintr-un total de 144 propuneri formulate de acestia. Aceste amendamente au fost acceptate in coalitie, dar vor fi reanalizate in Guvern, pentru o decizie finala", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Premierul Emil Boc a anuntat anterior ca Guvernul se va reuni pentru a discuta amendamentele grupurilor parlamentare PDL, UNPR si UDMR la Codul Muncii, amendamente care au fost acceptate in sedinta coalitiei.

"Am discutat mai multe amendamente la Codul Muncii, au fost acceptate mai multe amendamente de la grupurile parlamentare PDL, UNPR si UDMR, amendamente ce vor fi discutate in sedinta de Guvern de la ora 18.00", aprecizat Boc.

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe Codul Muncii, marti, 8 martie.

Vezi AICI ce s-a modificat in Codul Muncii!

Ce vor parlamentarii sa schimbe in proiectul Codului Muncii?

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca a preluat propunerile sindicatelor la Codul Muncii si ca acestea vor fi discutate in grupul parlamentar al PDL pentru a vedea daca vor fi insusite si depuse ca amendamente la Guvern.

El a spus ca unele propuneri ale sindicatelor vizeaza contractele colective de munca, insa acestea vor fi reglementate printr-o lege speciala, nu prin Codul Muncii.

In ceea ce priveste UNPR, principalele amendamente preluate de la sindicate se refera la mentinerea si garantarea dreptului la negocieri colective pe toate ramurile, dar si la normarea muncii.

In urma sugestiei sindicatelor, UNPR va depune si un amendament referitor la infiintarea unui institut specializat in normarea muncii, pentru cazurile in care angajatii nemultumiti de normarea stabilita de unii angajatori doresc sa se adreseze instantei.

Liderii PSD au declarat ca social-democratii nu intentioneaza sa depuna amendamente la Codul Muncii.

Opozitia a finalizat motiunea de cenzura

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca textul motiunii de cenzura pe asumarea Codului Muncii a fost finalizat, va fi adoptat astazi de conducerea USL si va fi depus la Parlament marti, dupa ce Guvernul isi va angaja raspunderea in fata Legislativului.

Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.

Daca Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern.

Citeste si:

Guvernul isi asuma raspunderea pe Codul Muncii in 8 martie! Vezi modificarile de ultima ora!
Boc: Codul Muncii este facut pentru romani, sa se angajeze mai usor! VIDEO!
Mii de proteste in toata tara impotriva noului Cod al Muncii! VIDEO!