Angajatii Spitalului Judetean din Braila s-au strans in curtea unitatii pentru a doua zi consecutiv si refuza sa intre la lucru.

Ei sunt nemultumiti de taierea salariilor si de eliminarea sporurilor pentru garda si pentru lucrul in weekend. Totodata, 150 dintre ei au aflat ca vor fi dati afara.

Revolta cadrelor medicale a izbucnit ieri dupa amiaza, cand aproximativ 100 de persoane au spart usa de acces in unitate. In timpul manifestatiei au fost folosite gaze lacrimogene. Ulterior, protestatarii au incercat sa intre in cladire, moment in care a avut loc o busculada intre acestia si agentii de paza.

In aceasta dimineata, angajatii protesteaza din nou in fata spitalului, la fel de nemultumiti.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca va trimite astazi Corpul de control la Spitalul Judetean Braila pentru a stabili care este cauza situatiei conflictuale din respectiva unitate sanitara.

In Vrancea, aproximativ o mie de primari si functionari publici protesteaza, de dimineata, la Focsani, in fata sediului Prefecturii, cerand anularea ordonantei prin care bugetul judetului a fost rectificat negativ cu peste 34 de milioane lei.

Primarii si functionarii publici sunt nemultumiti de faptul ca administratiile din judetul Vrancea au pierdut peste 34 de milioane de lei, in urma rectificarii negative a bugetului, care are ca efect falimentarea administratiilor publice locale.

Vicepresedintele Asociatiei Comunelor din Romania, primarul Valerica Zamfirescu (PNL), a declarat ca in prezent 30 de primarii din judet se afla deja in colaps financiar, cea mai grea situatie fiind in localitatea Barsesti, unde angajatii nu si-au mai primit salariile de trei luni.