Cum poti sa te recalifici pentru a obtine un job in companiile de IT
Joburile din IT au devenit din ce in ce mai cautate , in principal pentru ca aduc venituri mai mari comparativ cu alte industrii. Conform Ziarul Financiar , pe site-ul de recrutare eJobs exista in prezent peste 2.100 de job-uri in domeniul IT, in timp ce bancile sau firmele de publicitate si relatii publice au doar cateva sute de joburi disponibile.
In acest context , din ce in ce mai multi angajati sau absolventi care nu isi gasesc locuri de munca se reorienteaza pe partea de IT. Astfel, recalificarea se poate face fie pe Hardware (administrare si intretinere de retele ), fie pe Software (programare si dezvoltare de softuri) , scrie Ziarul Financiar.
Daca pentru segmentul software , recalificarea necesita anumite competente, o reorientare profesionala catre hardware este mai facila, pentru ca este suficient ca persoana respectiva sa aiba abilitati tehnice native sau dezvoltate. In acest sens , Cisco Systems Inc. a initiat in anul 1997, programul Cisco Networking Academy Program (CNAP), ce are ca principal obiectiv organizarea de cursuri pentru a forma viitori specialisti in retele in noua era Internet.
Ce voi sti dupa terminarea acestor cursuri ?
Scopul acestui program este de a forma specialisti in domeniul retelelor de calculatoare, astfel incat cei care termina cursul vor sti sa proiecteze, sa implementeze , sa depaneze si sa asigure functionalitatea unei retele de ordin de marime mica medie.
Cine poate urma aceste cursuri ?
Pentru participarea la acest curs nu sunt necesare notiuni prealabile de retele , ci doar cunostinte minime legate de utilizarea unui calculator (sistem de operare Windows si folosirea unui browser Internet ). Deci, oricine poate participa indiferent de specializarea urmata in timpul facultatii.
Unde se fac aceste cursuri ?
In momentul de fata sunt deschise mai mult de 10.000 de academii in peste 150 de tari ce ajuta sute de mii de cursanti sa deprinda abilitatile necesare competitiei in domeniul retelelor si al Internetului.
Printre centrele existente in Romania se numara : Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi , Academia de Studii Economice Bucuresti , Universitatea Politehnica Bucuresti , Academia Cisco Timisoara ,Universitatea Transilvania din Brasov , Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.
Cat va trebui sa platesc pentru a urma cursurile ?
Pretul cursurilor difera in functie de institutia care se ocupa de tinerea lor si de statutul persoanei care vrea sa le urmeze. Astfel , pentru elevi, studenti si someri pretul este in jur de 350 de lei pe semestru. Pentru persoanele fizice pretul incepe de la 450 lei pe semestru, iar pentru persoanele juridice de la 700 de lei.
Pentru mai multe informatii puteti vizita urmatoarele site-uri :
Pe acelasi subiect: