"Numarul celor care cauta locuri de munca in afara Spaniei s-a dublat in ultimii doi ani, pe fondul recesiunii, conform datelor Departamentului pentru mobilitate internationala al grupului Adecco", a anuntat compania, citata de Mediafax.

Compania explica aceasta situatie prin starea pietii muncii din Spania, unde somajul este in crestere.

"Statele Unite si majoritatea tarilor din zona euro ofera posibilitati mai atractive si mai competitive", explica Adecco.

Spania era destinatie a imigrantilor de la jumatatea anilor 1990, cand avea o mare crestere economica. Insa dupa izbucnirea crizei economice, Spania a intrat in recesiune la sfarsitul anului 2008. Rata somajului, care era de 8% in 2007, a ajuns acum la peste 20%, un nivel-record in zona euro.

Imigrantii veniti in Spania dupa anii 1990 erau in principal muncitori necalificati care lucrau in constructii si turism.

La 1 ianuarie 2010, Spania avea o populatie de aproape 47 de milioane de locuitori, intre care 5,7 milioane de straini (12,2% din total). Dintre acestia, in jur de un milion erau romani, comunitatea romaneasca din Spania fiind cea mai numeroasa.